God arbeidsplass: hemmeligheten til et godt hjemmekontor

Etablering av et effektivt hjemmekontor starter med en god arbeidsplass. Ikke bare et sted å sitte, men en god arbeidsplass som gir deg muligheten til å lukke døren fra resten av familien. Det er viktig å sørge for at du sitter godt for å unngå skader som stive skuldre og andre belastningsskader. Om du har en midlertidig arbeidsplass, selv om den ikke er optimal, er det smart å ta ofte og korte pauser vekk fra PCen. Gjør det hyggelig rundt deg, spesielt hvis du tilbringer mye tid der.

Verktøy for hjemmekontor: Stor skjerm og godt utstyr

Hvis du jobber mest på PC, anbefales det å koble til en stor skjerm. Et godt utstyr kan gjøre jobben mye enklere og mer effektiv. Husk at hjemmekontoret også skal utstyres godt som et vanlig kontor.

Organisering av arbeidsdagen på hjemmekontoret

Strukturen på dagen din er viktig selv når du jobber hjemmefra. Bestem deg for når du skal jobbe og hold deg til den planen. Ikke la jobben invadere hele døgnet ditt, men sett av faste tider hvor du er i jobbmodus. Ikke la alt bli styrt av tilfeldige hendelser. Fristelsen til å organisere privatlivet ditt når du er på jobb kan være stor, men prøv å motstå det.

Når hjemmekontoret er din arbeidsplass

Det kan være fristende å rulle ut av sengen og rett inn på hjemmekontoret i pysjen. Men jeg anbefaler deg å forberede deg som om du skulle dra på jobb. Ta gjerne en tur ut for å få litt frisk luft før du starter dagen for fullt. Ingen har godt av å være hjemme og innendørs hele dagen, så innarbeide faste rutiner for å få frisk luft er nøkkelen.

Planlegg arbeidsdagen: Sett deg mål

Start arbeidsdagen med å sette deg mål for dagen. Gå gjennom oppgavene du skal jobbe med slik at du har en plan for dagen. Skriv ned planen din, enten i en avtalebok eller hold oversikt på oppgavene i et system for dette.

Sosial kontakt på hjemmekontor

Sørg for å ha noen i ditt nettverk som du kan ha kontakt med profesjonelt. Det kan være kollegaer, kunder eller samarbeidspartnere. Både tekstbaserte chatter og videochat er supert for å få personlig kontakt med omverden. Videochat gir deg størst følelse av å treffe folk, selv om du sitter alene. Videochat kan brukes både til formelle møter og en kjapp tur innom «kontoret» til en kollega for å få innspill i en sak.

Skylagring og nettbaserte systemer: frihet til å jobbe hvor du vil

En av de store fordelene med å jobbe hjemmefra er at du får frihet til å jobbe hvor du vil. Hjemmefra betyr ikke nødvendigvis at du må jobbe fra hjemmekontoret. Du kan også jobbe fra en kafé, parken, når du er på reise osv. Bruker du skybaserte systemer og lagrer alt du jobber med på nett, vil du enkelt kunne jobbe med dine oppgaver uansett hvor du er og hvilken enhet du benytter deg av. Det er også mye enklere å samarbeide med andre når alt ligger tilgjengelig på nett og du ikke lagrer ting lokalt på en PC som kun du har tilgang til.

Hjemmekontor rutiner: Gi klar beskjed til familie og venner

Når du har hjemmekontor kan det være noen som tror du har fri. Men gi tydelig beskjed til alle at du er på jobb. Selv om du jobber hjemme, betyr det ikke at du alltid skal passe hunden eller barna til familien, naboer eller venner.

Hvordan maksimere produktiviteten på hjemmekontoret?

  • Sørg for å ha en komfortabel og godt utstyrt arbeidsplass
  • Hold en strukturert arbeidsdag
  • Sett klare mål for dagen
  • Oppretthold sosial kontakt gjennom teknologi
  • Bruk skybaserte systemer for fleksibilitet
  • Kommuniser klart til familie og venner om dine arbeidstidsbehov

Ved å følge disse tipsene, vil du kunne skape en hjemmekontoropplevelse som ikke bare er produktiv, men også balansert og tilfredsstillende.


FAQ om organisering av arbeidshverdagen på hjemmekontoret

1. Hvordan kan jeg lage en bedre arbeidsplass hjemme?

Sørg for å ha et eget sted å jobbe, helst med mulighet til å lukke døren til resten av huset. Sitt komfortabelt for å unngå belastningsskader. Hvis arbeidsplassen er midlertidig og ikke optimal, ta ofte korte pauser vekk fra PCen. Gjør arbeidsområdet hyggelig, spesielt hvis du tilbringer mye tid der.

2. Hvordan holder jeg strukturen på arbeidsdagen min når jeg jobber hjemmefra?

Bestem deg for når du skal jobbe og hold deg til den planen. Unngå å ha jobben med deg hele døgnet ved å sette av bestemte tider når du «er på jobb». Unngå å la ting flyte ut i tilfeldige hendelser og ikke falle for fristelsen til å organisere privatlivet ditt når du burde være på jobb.

3. Hvordan kan jeg planlegge arbeidsdagen min for å bli mer produktiv?

Sett av de første 10 minuttene av arbeidsdagen til å sette mål og planlegge oppgavene for dagen. Skriv ned planen din enten i en avtalebok eller hold oversikt over oppgavene i et passende system.

4. Hvordan kan jeg holde kontakt med kolleger og omverden når jeg jobber hjemmefra?

Maintain contact with colleagues, clients, or partners in your network. Text chats and video chats are excellent for maintaining personal contact with the outside world. Video chat provides the strongest sense of meeting people even when you are alone.

5. Hva skal jeg gjøre hvis familie og venner tror jeg har fri når jeg jobber hjemmefra?

Gi dem tydelig tilbakemelding på at du faktisk er på jobb. Selv om du jobber hjemme, betyr det ikke at du alltid skal være den som tar hånd om hunden eller barna. Sett klare grenser for arbeidstiden din.