Introduksjon

Sigrid Solbakk Raabe, bedre kjent som bare Sigrid, er en norsk sanger og låtskriver fra Ålesund. Hun har blitt en av Norges mest populære artister etter å ha vunnet BBCs Sound of 2018-pris og sluppet flere hits som «Don’t Kill My Vibe» og «Strangers». Nå er hun tilbake med sitt andre studioalbum, «Sucker Punch». Albumet ble sluppet i mars 2019 og har allerede fått mye oppmerksomhet fra både fans og kritikere. I denne anmeldelsen vil vi se nærmere på hva Sigrid har å tilby på sitt siste album.

Bakgrunn

Bakgrunn: Sigrid Solbakk Raabe, bedre kjent som bare Sigrid, er en norsk sanger og låtskriver fra Ålesund. Hun ble født 5. september 1996 og begynte å synge allerede som barn. I 2013 vant hun NRKs musikkonkurranse «Urørt» med sangen «Sun». Dette førte til at hun ble signert av plateselskapet Petroleum Records. Siden den gang har hun gitt ut flere singler og EP-er, og i 2019 kom hennes debutalbum «Sucker Punch». Nå har hun nylig sluppet sitt andre album, som har fått tittelen «MINE».

Sporliste

Sporlisten til Sigrids siste album er imponerende, med totalt 12 sanger som viser frem hennes allsidighet som artist. Albumet starter sterkt med «Mine øyne», en kraftfull ballade som viser Sigrids imponerende vokalrekkevidde. Deretter følger «Strangers», en av hennes mest kjente sanger som har blitt en hit over hele verden. Albumet fortsetter med en blanding av pop, elektronisk og akustisk musikk, og viser at Sigrid virkelig er en artist som kan tilpasse seg forskjellige sjangre og stiler. Sporlisten avsluttes med «Dynamite», en fengende og energisk låt som garantert vil få deg til å danse. Alt i alt er dette albumet en imponerende prestasjon fra Sigrid, og viser at hun er en av de mest spennende artistene i dagens musikkbransje.

Anmeldelse av hvert spor

Anmeldelse av hvert spor: Sigrids siste album, «Sucker Punch», inneholder 12 spor som alle har sin egen unike stil og sjarm. Albumet starter med tittelsporet «Sucker Punch», som er en energisk og fengende låt med en sterk vokalprestasjon fra Sigrid. «Mine Right Now» er en mer avslappet og følsom låt som viser en annen side av artisten. «Basic» er en morsom og selvsikker låt med en catchy refreng som vil få deg til å danse. «Don’t Feel Like Crying» er en av de mest populære låtene på albumet, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den har en positiv og optimistisk melding, og en melodi som vil få deg til å synge med. Hvert spor på «Sucker Punch» er en perle i seg selv, og albumet viser virkelig Sigrids allsidighet som artist.

Oppsummering

Oppsummering: Alt i alt er det siste albumet til Sigrid en imponerende samling av sanger som viser frem hennes unike stemme og talent for å skrive fengende poplåter. Albumet har en fin balanse mellom upbeat og mer følelsesladde låter, og det er tydelig at Sigrid har jobbet hardt for å skape en helhetlig og sammenhengende plate. Selv om noen av sangene kanskje ikke skiller seg ut like mye som andre, er det ingen tvil om at dette er et sterkt album fra en av Norges mest lovende artister.